maanantai 15. toukokuuta 2017

Sitruuna-valkosuklaamutakakku

Niin kun edellisessä postauksessa kerroin leivoin äitienpäivän kunniaksi sitruuna-valkosuklaamutakakkua. Pidemmän aikaa olin jo kyseistä reseptiä pohtinut ja vihdoinkin oli joku hyvä syy leipoa :)
Noudatin Wicked sweet kitchen blogin reseptiä ja kakusta tuli täydellinen! Kakku oli sisältä täydellisesti paistunut ja ihanan mutainen. Kakku ei myöskään maistunut liikaa valkosuklaalle tai ollut liian makea, vaan ihanan raikas.

100g valkosuklaata
100g voita
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2-3rkl sitruunamehua
1tl sitruunankuorta
2,5dl vehnäjauhoja
tomusokeria kakun koristeluun

Laita uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhoita irtopohjavuoka. Raasta keltainen osa sitruunankuoresta ja purista mehut sitruunasta. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa sekoittaen noin 20sekunnin välein. Sulata voi ja yhdistä suklaasulan kanssa. Lisää sokerit ja suola suklaavoisulaseokseen ja sekoita. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen molempien jälkeen. Lisää sitruunankuori sekä mehu ja sekoita. Lisää vielä lopuksi jauhot ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 12-15minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt koristele se tomusokerilla ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti